ALLEEN SAMEN KOMEN WE VOORUIT!
 

De 'Rode Ontdekking' doet Waardenburg aan

Op vrijdag 4 september heeft een groep van 15 à 20 personen van allerlei politieke achtergronden zich laten informeren over de gecompliceerde situatie in Waardenburg als gevolg van de (mogelijke) verbreding van de Rijksweg A2/E25, het Project Hoogfrequent Spoorvervoer, de dijkverzwaring en het sluipverkeer door opstoppingen en files op de autoweg. 
De Rode ontdekking is uit nood geboren als gevolg van de Covid-19-crisis en stond voordien bekend onder de naam "Rode Koffietafel". De Rode Koffietafel is een initiatief van de PvdA West Betuwe maar staat open voor alle inwoners van West Betuwe en wordt gehouden in de bibliotheek van De Pluk, Rijksstraatweg 64 Geldermalsen.Bij de Rode Koffietafel kun je elke maand mee discussiëren – of alleen mee luisteren – over een actueel politiek onderwerp. De ene maand is dat een plaatselijk politiek onderwerp. En soms is het landelijk of zelfs internationaal. Je bent als PvdA-lid extra uitgenodigd maar ook is ieder ander van harte welkom.

Na een gedegen inleiding door Henk de Jong kreeg ik, Gilles Tebrunsvelt, de gelegenheid om dieper op de materie in te gaan en om vragen te beantwoorden en te reageren op opmerkingen. Na deze introductie is de groep naar het viaduct van de Zandweg over de Rijksweg A2/E25 gegaan om met eigen ogen te zien en met eigen oren te horen hoe het probleem in elkaar steekt en welke mogelijkheden c.q. onmogelijkheden er opdoemen. Vervolgens is de groep naar het achterste hofje op de Weerdenborch gegaan, waar ik nogmaals uiteengezet heb wat de consequenties van een verbreding voor de bewoners van de geluidswalwoningen (29 stuks in totaal), maar zeker ook voor andere woningen en bedrijven zijn. Ook benadrukte ik nogmaals dat het een zeer grote impact heeft op iedereen in Waardenburg. Na nog wat vragen beantwoord te hebben, is de groep naar het centrum van Waardenburg gegaan en ben ik na een korte dankwoord en het ontvangen van een heel leuk plantje mijn eigen weg gegaan.